عرضه و تقاضا

عرضه و تقاضا یکی از اصلی ترین استراتژی های مورد استفاده در تجارت است. اگر بخواهیم بسیار ساده و عامیانه در مورد این دو واژه بحث کنیم، باید بگوییم که عرضه به معنای چیزی است که موجود است. تقاضا نیز به معنای کالا یا خدماتی است که مردم خواهان داشتن آن هستند. اگر این دو در کنار هم قرار گیرند، عرضه و تقاضا ایجاد می شود. Malaysia Work Visa در مورد این موضوع در سایت خود نوشت. 

 

عرضه

مقدار کالایی که در بازار عرضه می شود، به عوامل مختلفی بستگی دارد.

از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت کالا
  • قیمت کالاهای جایگزین
  • فناوری تولید
  • در دسترس بودن کالا
  • هزینه تمام شده برای تولید

معمولا برای درک بهتر این مفهوم، از نمودار استفاده می کنند. برای کشیدن نمودار عرضه، قیمت در روی محور عمودی  و مقدار بر روی محور افقی قرار می گیرد. معمولا منحنی عرضه یک منحنی صعودی و رو به بالاست. این صعودی بودن به معنای تمایل تولید کنندگان برای فروش بیشتر کالایی است که در حال تولید هستند.

تقاضا

مقدار کالایی که مورد درخواست مصرف کنندگان است، را تقاضا نامند.

میزان تقاضا نیز به عوامل مختلف بستگی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت کالا
  • قیمت سایر کالاها
  • میزان درآمد مصرف کنندگان
  • تغیرات فصلی بازار مصرف

میزان تغییرات تقاضا را نیز می توان به کمک یک نمودار توصیف کرد. در رسم نمودار، قیمت بر روی محور عمودی و مقدار آن بر روی محور افقی نشان داده می شود. منحنی تقاضا همیشه رو به  پایین است. این سیر نزولی این نمودار، نشان دهنده تمایل مصرف کنندگان به خرید بیشتر کالاها در قیمت های پایین است.

تقاضا تا حدی قابل انعطاف است؛ خصوصا برای کالاهایی که جایگزین های آنها در بازار موجود است. اگر محصولی افزایش قیمت پیدا کند، خریداران به دنبال محصولات جایگزین می روند.

رابطه بین عرضه و تقاضا

عاملی که می تواند باعث مرتبط شدن عرضه و تقاضا شود، قیمت است. در بحث تقاضا گفته می شود که هر چه قیمت یک محصول پایین تر باشد، تقاضا برای آن نیز بیشتر است. در واقع اقتصاد دانان معتقد به وجود یک رابطه منفی بین تقاضا و قیمت هستند.

مفهومی قابل ذکر در عرضه، آن است که هر چه قیمت بالاتر باشد، عرضه نیز بیشتر است. توجیهی که می توان برای این روند ارائه داد، رفتار تولید کنندگان است. وقتی قیمت محصولی بالاتر باشد، تولید کنندگان انگیزه بیشتری برای تولید دارند و این باعث افزایش میزان عرضه خواهد شد.

تعادل  عرضه و تقاضا

تعادل در بازار به کمک عرضه و تقاضا

یکی از وظایف بازار، تعادل برقرار کردن بین عرضه و تقاضا از طریق قیمت است.

اگر خریداران تمایل بیشتر به خرید یک کالا را پیدا کنند، قیمت افزایش پیدا می کند.  اما اگر میل به خرید یک کالا با قیمت موجود در بازار کمتر باشد، قیمت محصول نیز کاهش پیدا می کند. بنابراین حرکت به سوی قیمت متعادل در بازار ایجاد می شود. این گرایش و حرکت به عنوان مکانیسم بازار شناخته می شود. نتیجه این مکانیسم نیز ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا است.

مصرف کنندگان معمولا به دنبال کمترین هزینه ها هستند. در حالی که بر عکس تولید کنندگان، به دنبال آن هستند که قیمت محصولات افزایش پیدا کند.

وقتی که قیمت یک محصول افزایش پیدا می کند، مصرف کنندگان رویه خود را تغییر می دهند. این تغییر رویه به معنای آن است که دیگر محصول مورد نظر را  خریداری نمی کنند. در این شرایط باید تعادل مناسب ایجاد شود تا هر دو طرف بتوانند در معاملاتشان به سود برسند.

از نظر تئوری، قیمت بهینه جایی اتفاق می افتد که خطوط عرضه و تقاضا، یکدیگر را قطع می کنند. انحراف از این نقطه منجر به ضرر کلی برای اقتصاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *